Néhány édesség képét osztom meg most Veled. Igazán finomak.
Ez a rezgő torta. Jól néz ki, mutatós, finom is, de sok benne a nyers tojás. A tetején gyümölcskocsonya van.
Ez a húsvéti tükörtojás süti. Az alapja sima lekváros tekercs, arra kell tenni marcipánt, 1 fél őszibarackot és szép fényesre bevonni az egészet.
Ez a puding torta, nem összetévesztendő a rezgő tortával, bár lehet, hogy külsőleg kicsit hasonlít. Egyszerű csokis és vaníliás puding zselatinnal keményítve, a tetején gyümölcskocsonya friss eperrel kirakva. A gyümölcskocsonyát úgy öntöttem rá, hogy szép, fényes legyen az eper. (A konyhapultomat ne nézd. Öreg.)
És ugyanez felülnézetből:
Ennek a sütinek története van. Néhai sógornőm, Jolánka sütije volt, már akkor is nagyon szerettem, de mint gyakorlatlan fiatalasszony sosem mertem megsütni, csak most néhány éve. Emlékeimben úgy él, hogy Jolánka Margit szeletnek hívta, de a net teljesen mást hoz fel, ha rákeresek. Mi csak úgy hívjuk, hogy lakodalmas süti. Falusi lagzikban elmaradhatatlan. Nagyon finom és mutatós.
Itt az én sütim olyan, mint, amit bombatámadás ért, ami azért van, mert vastag és életlen késsel szeleteltem.
Erre nem is nagyon emlékszem. Talán valami kifli felkarikázva, leöntve cukros - vaníliás tejjel és rétegezve meggyel és tört (nem darát!) dióval. Megsütöttem és forrón megszórtam fahéjas porcukorral. Azt tudom, hogy finom volt és baromi egyszerű.
A diót kifejezetten nem szeretem darálva. Jó, persze van néhány süti, amibe muszáj darálni, de amibe nem muszáj, abba csak úgy teszem bele, hogy egy nylon zacskóban húsklopfolóval durvára töröm. A fentebbi "lakodalmas" süti tésztájában is így van benne.
No, menj és süssél valamit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése